Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Nuntio Articles

Al doende Frans leren: scherp uw taalkennis aan met een taalstage!

Een tweede (of zelfs derde) taal beheersen is vandaag een steeds terugkerend selectiecriterium in werkaanbiedingen. Maar het is ook vaak de reden waarom u niet solliciteert voor een functie die wel degelijk aan uw profiel en wensen beantwoordt. Om uw talenkennis te ontwikkelen stelt Cevora u een gepersonaliseerde begeleiding voor, waarbij u zich via een taalstage onderdompelt in een onderneming uit het paritair comité 200. Wij bieden de taalstages aan in samenwerking met onze partners Forem, Bruxelles Formation en VDAB.

Een taalstage, zegt u?

Dat is een uitgelezen kans om uw vaardigheden in de doeltaal te verbeteren! Gedurende een welbepaalde tijd (afhankelijk van het partnership) dompelt u zich onder in een Franstalig bedrijf in een functie die overeenstemt met uw profiel.. Kortom, u vervolmaakt uw taalkennis in een bedrijfssituatie.
Welke talen?
Frans en Nederlands. Met deze taalstages zetten we de diversiteit van ons land in als een troef: Franstaligen lopen stage in Vlaanderen, Nederlandstaligen leren Frans in Wallonië of Brussel. Een mooi programma, toch? De partner van uw regio,  zal u begeleiden  om een passende taalstage te vinden.

“Dat wordt dus elke dag lange verplaatsingen maken?”

We doen er alles aan om een stageplaats te vinden die ook beantwoordt aan uw wensen in verband met verplaatsing. Bovendien geniet u, afhankelijk van het partnership, ook van een financiële tegemoetkoming voor vervoer of logies ter plaatse.

Kan ik de stage aan het einde van mijn opleiding ook combineren met een taalstage?

Zeker! Opleidingsstages bieden u de kans om uw vaardigheden te ontwikkelen in een bedrijfscontext. Uw opleidingsstage combineren met een taalbad , daarmee doet u meteen twee keer uw voordeel.

En hoe gaat dat dan in z’n werk?

Wilt u meer informatie? Contacteer ons via:

Onze medewerkers helpen u met plezier verder.  
Asset 1